Tarte aux tomates

Une recette d'été aux goûts légèrement méditerranéens

Ingrédients (tarte 24 cm)

  • 100 gr de Farine
  • 50 gr de Margarine
  • une pincée de sel
  • 50 cl d'Eau
  • 2 Tomates
  • 1 Bûche de chèvre
  • 1 cs de Pesto
  • Poivre

Faire chauffer le four à 220 °C.

 

Dans un bol, mélanger la farine, le sel et la margarine, et sabler entre les mains. Il ne doit plus rester de gros morceaux de margarine, elle doit être bien intégrée dans la farine. Faire un petit puits dans le mélange et ajouter la moitié de l'eau. Mélanger rapidement à la main. S'il reste de la farine libre, ajouter encore un peu d'eau. Former une boule de pâte sans trop la travailler, l'envelopper dans un papier film et mettre au frigo.

 

Laver et couper les tomates en lamelles, réserver. Couper la bûche de chèvre en tranches pas trop fines, réserver.

 

Étaler la pâte au rouleau sur 3 mm d'épaisseur. Foncer la plaque à gâteau. Étaler le pesto sur la pâte, disposer les tranches de tomates, puis les tranches de chèvres. Poivrer le dessus.

 

Cuisson dans le bas du four pendant 15 minutes. Accompagner d'une salade verte.

Écrire commentaire

Commentaires : 8
  • #1

    Kendal Cuthbert (samedi, 04 février 2017 07:58)


    I used to be able to find good advice from your blog articles.

  • #2

    Flo Griffie (samedi, 04 février 2017 19:57)


    I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored material stylish. nonetheless, you command get bought an nervousness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again as exactly the same nearly very often inside case you shield this hike.

  • #3

    Landon Drewes (samedi, 04 février 2017 23:32)


    Hi, i think that i noticed you visited my site thus i got here to go back the choose?.I am attempting to in finding issues to improve my web site!I assume its adequate to make use of some of your ideas!!

  • #4

    Christina Caskey (dimanche, 05 février 2017 20:59)


    These are genuinely fantastic ideas in concerning blogging. You have touched some pleasant factors here. Any way keep up wrinting.

  • #5

    Arnette Theiss (lundi, 06 février 2017 07:57)


    What's up to every , as I am really eager of reading this blog's post to be updated regularly. It contains fastidious material.

  • #6

    Albina Brin (lundi, 06 février 2017 11:33)


    Please let me know if you're looking for a writer for your site. You have some really good posts and I think I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I'd love to write some material for your blog in exchange for a link back to mine. Please shoot me an e-mail if interested. Regards!

  • #7

    Makeda Foret (mardi, 07 février 2017 11:52)


    Thanks for sharing your thoughts about %meta_keyword%. Regards

  • #8

    Palmira Godwin (vendredi, 10 février 2017 01:42)


    Just wish to say your article is as astonishing. The clearness for your put up is simply excellent and that i could think you are an expert on this subject. Well together with your permission allow me to grasp your RSS feed to keep up to date with drawing close post. Thanks one million and please carry on the enjoyable work.